EE- Activitats “Aprendre a decidir”

(Entregar: dll, 22.IX)

 

1. Busca exemples en el que es vegi que, de vegades, prenem decisions pel “què diran”, pels mitjans de comunicació i per les emocions.

2. Què ens ensenya el retall del film “Los chicos del coro” (acció-reacció).

3. Empra l‘estrella (les 5 dimensions) per explicar amb un exemple qualsevol decisió (“estirar les puntes de l’estrella).

4. Vam explicar que per fer front a qualsevol decisió, el primer factor a tenir en compte és pensar, i ho desenvolupàvem fent una llista de pros i contres. Tanmateix, dèiem que hi ha tres preguntes concretes que ens poden a ajudar a pensar per resoldre qualsevol cas o situació. Quines són aquestes preguntes?

5. Distingeix entre el que busco (en cada decisió) i el que em convé.

6. Què significa la següent frase d’A. Graff: “Escucha el consejo del que mucho sabe, pero sobre todo del que mucho os ama”? Posa un exemple que ho clarifiqui.

7. Creus que és important demanar consell? Per què?

8. Explica: “agafa consell del vi, però decideix amb aigua”.

9. Assumir amb responsabilitat les decisions que es prenen és símptoma de maduresa. Explica per què una persona que no té compromisos (pren poques decisions) no està fent créixer la seva estrella, sinó ans el contrari?

10. Tenir en compte les conseqüències del propis actes ajuda a avaluar la presa de decisions correctament, com a treure experiència, rectificar errors, etc. Digues algun personatge en el que es vegi com els seus actes van tenir repercussions positives i d’altes de negatives.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s