“Los miserables” (U3, SOC – U2, EE)

El comentari del film l’has de basar en aquest qüestionari:

1.        Quina imatge es dona al film dels representats de l’Església: monsenyor, monges, monja-enfermera, obres de beneficència? És això freqüent en  les pel·lícules actuals?

2.     Valjean salva i redimeix a Fantine; també a l’accidentat pel carro; deixa l’empresa als treballadors; i ajuda a l’obra de caritat a París. ¿Per què creus que fa cada cosa?

3.      També tenia a les seves mans esborrar el passat –que ha construït sobre uns documents falsos- i declara espontàniament en el judici acusant-se a si mateix: es guia en la seva actuació per la llei civil?

4.     Valjean li diu al bisbe que l’acull: “comida y cama, y por la mañana seré un hombre nuevo”. Ho compleix? Influeixen les condicions materials en la vida ètica de les persones? Raona la resposta.

5.     Quin tipus de moralitat segueix l’inspector Javert? Hi ha un moment que diu: “Las personas por naturaleza son acatadores o violadoras de la ley”; ¿a què es refereix? En un altre moment: “el mundo no cambia nunca”. Comenta aquestes frases.

6.     Quan l’Inspector Javert condema a Fantine a sis mesos de presó apareix Valjean i li diu que no ho faci. Qui dels dos té raó? Per què? Explica les dues postures.

7.      Explica la situació històrica en la que s’emmarca la pel·lícula.

8.     Qui va ser Lamarck? En quin context surt al film?

9.     Descriu els diversos ambients (treballs, grups socials…) de Dijon i de París que surten reflexats en la pel·lícula.

10.  Descriu la situació de la fàbrica de l’alcalde de Dijon.

11.     Hi ha gent que opina que la religió no té res a dir ni a veure amb la conducta moral. Com es mostra això en els personatges? Explica-ho.

12.   Explica la frase del bisbe: “Jean Valjean, hermano mío, ya no perteneces al mal. Con esta plata he comprado tu alma. Te ha redimido del miedo y del odio. Ahora te devuelvo a Dios”.

13.   Es veu en algun moment les aspiracions liberals en el film? Quan? Quins fets suposa?

14.   Opinió personal de la pel·lícula.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s