Casos reals: Hannah Jones (EE, U2)

Hannah Jones y sus padresEl proper dilluns (24 de novembre) has d’entregar l’activitat sobre el cas d’Hannah Jones. Fem memòria. Es tracta que escriguis (que pensis) sobre les diferents postures ètiques que van treballar a classe (relativisme moral, intel·lectualisme moral, hedonisme, cristianisme, nihilisme…) i que les apliquis a la situació d’aquesta noia de 13 anys. Explica el plantejament del cas des de cada postura moral, els arguments que donaries i la conclusió a la que arribaries, segons les diverses teories. Busca a les diferents planes de la Xarxa la notícia i la informació que creguis escaient per fer-te càrrec de les circumstàncies que envolten aquesta trama.

Anuncis

3 responses to “Casos reals: Hannah Jones (EE, U2)

 1. PER KANT: No pot matar-se perquè està malament vist des de l’òptica d’una regla general, doncs no tothom l’acceptaria.
  EL NIHILISME: No existeix cap moral i per tant si la noia vol morir que faci el que vulgui.
  ÈTICA DISCURSIVA: àixo s’hauria de pralar amb tots els implicats i si n’hi ha més d’un que s’opsa s’ha d’arribar a un acord entre tots per trobar la millor solució. Aìxò per tnat depèn de lo que pensin el demés.
  RELATIVISME MORAL: Com que últimament el món ha canviat tant i tothom fa el que vol, crec que tenim que deixar-li triar el que vulgui. Si es vol matar, ella és lliure de triar.
  INTEL·LECTUALISME MORAL: Com que la base moral és el coneixement jo crec que per aquest cas la noia no té la raó perquè encara no té l’edat necessària per assolir el coneixement necessari per poder decidir.
  ÈTICA PLÀTONICA: Pensa d’una manera que el bé el va definir com una idea separada del món. Llavors deixa que la noia és lliure de triar el que vulgui.
  ÈTICA ARISTOTÈLICA: crec que ha de mirar de buscar la felicitat d’una altra manera. Intentar salvar-se i refer la seva vida encara que sigui difícil.

 2. Segons un plantejament relativista, quan Hannah diu que vol donar la seva vida per una altra i que vol viure els seus últims moments amb la seva família, s’ha d’acceptar sense cap tipus de miraments.

  L’intel·lectualisme moral podria ser que Hannah no es dona compte que vol morir, i sembla que negui la possibilitat de la vida negant-se a la difícil operació. Sembla ignorar als altres.

  L’hedonisme que Hannah podria demostrar, si acatés aquesta postura moral, és que te accepta estar amb la seva família i la felicitat seria en aquest cas, acceptar el que li ve de gust.

  El nihilisme que Hannah Jones podria professar, es que la seva vida ja no es útil, no es pot salvar amb una alta probabilitat i no es vol sotmetre a l’operació.

  Per l’ètica discursiva Hannah decideix morir i els seus pares accepten aquesta decisió, doncs és fruit del diàleg.

 3. Per una part, penso que la nena de 13 anys no té raó, ja que tota persona mereix i desitja viure, encara que sol li quedin 6 mesos de vida i sigui amb unes males condicions… la nena hauria de provar de fer-se l’operació. Encara que únicament tingués un 5% de possibilitats de que anés bé ho hauria de provar igualement. Sincerament, jo no sabria què dir en aquesta situació. Però aquesta noia és lliure i ella farà el que voldrà, si els pares ho veuen convenient, clar. També em crida molt l’atenció que la noia digui que prefereix donar la seva vida (el cor que haurien d’emprar per a la seva operació) per poder salvar la d’un altre. Penso que cap altra nena de la seva edat hagués pensat així…

  Si ho jutgem des d’un punt de vista nihilista, sembla que Hannah Jones passa de les possibilitats que té per salvar-se i intentar viure… sembla que prefereixi lo pitjor: morir.

  En resum, faci el que faci l’única cosa que no hauria de fer seria demanar l’eutanasia… em sembla que seria lo pitjor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s