Activitats: diverses notícies (EE, U2)

1. Llegeix la següent notícia i comenta-la des del punt de vista de les diverses postures ètiques com vam fer amb l’activitat anterior. Tot seguit, respon a les següents qüestions: Quina conducta creus que prevaleix en aquesta notícia de l’agència Reuters? Per què? Després, redacta la teva opinió sobre aquest fet.

2. Llegeix aquesta notícia titulada “La puerta de atrás” publicada a La Vanguardia i després respon les preguntes:

a. Resumeix la notícia.

b. Creus que legalitzar les drogues com la marihuana i l’hatxís evitaria el tràfic il·legal? Per què?

c. Durant anys s’ha volgut classificar la marihuana natural com a medicina, enlloc de tractar-la com a droga. Fa uns anys es va aprovar una substància anomenada “Marinol”, fabricada a partir del THC (substancia psicoactiva més potent de la planta cannabis sativa), com un agent útil per evitar els vòmits en pacients que reben qiomioteràpia. Per a què et facis una idea dels efectes secundaris tens a continuació el contingut de la fulla secundària que es dóna amb la prescripció:

“Marinol puede producir tanto adicción física como psicológica, alucinaciones, depresión, ataques de pánico y paranoias. Las habilidades cognitivas pueden verse afectadas: la memoria, menor habilidad para controlar los impulsos y fallos de coordinación. Aquellos que estén usando esta sustancia deben ser seguidos muy de cerca por alguien responsable, y no deberían involucrarse en actividades que requieran plena lucidez mental. En pacientes que reciban dosis mínimas, dentro de los usos terapéuticos, pueden sufrir episodios psicóticos”.

Comenta la teva opinió respecte la notícia i l’efecte social que sembla dir “no és per a tant… la gent exagera… si és per consum personal”.

Anuncis

2 responses to “Activitats: diverses notícies (EE, U2)

 1. A) – Relativisme Moral: segons aquesta ètica, s’ hauria de mirar la situació des dels diferents punts de vista per si es bo il.legalitzar l’ “heroína” en aquell país, ja que molts dels diners d’ aquell llocs els mou aquest negoci, i per les circumstàncies es podria fer o no, depenent qui guanyi el debat.

  – Intel.lectualisme moral: si creiem que tenir l’ “heroína” com a una substància legal es bo, com que el mal és part de l’ ignorància, no estem pas fent una mala obra.

  – Ètica aristotèlica: si trobem la felicitat per mitjà del consum de l’ “heroína” i trobem que està bé, ningú ens pot impedir a arribar a la nostra falsa felicitat ja que estem fent una bona acció.

  – Hedonisme: si el consum d’ aquesta substància ens proporciona plaer i ens separa del dolor i l’ angoixa, és una bona conducta a seguir.

  – Nihilisme: em d’ eliminar totes les lleis i a Déu, per tant, si al fer les nostres lleis creiem que el consum d’ aquesta substància és correcte, estem fent una acció correcta.

  – Ètica discursiva: hem de crear les normes com en el nihilisme, si el procés x arribar a la solució es correcte, la solució final no es l’ important, per tant, tot es correcte, i si es legalitza, no estem fent res dolent.

  B) En aquesta notícia es parla sobre el debat que s’ està duent a terme a Holanda sobre si es bo legalitzar o no la herba, ja que a part dels coffe shops, on està permesa, es ven a fora d’ aquests, i estan pensant en dirigir fons públics per al consum d’ aquesta, ja que hi ha un dilema, d’on treuen aquesta herba aquests locals? Bé, encara no ho trobo gaire normal, s’ està estudiant la proposta d’ això, i també es volen traslladar aquests locals a les afores de les ciutats per a evitar el tràfic il·legal als interiors de les ciutats i acabar així amb els problemes que deriven la quantitat de turistes que venen a Holanda per a aconseguir herba de forma il·legal, tot això, s’ està debatent.

 2. 2. a)A Holanda es vol controlar una mica més d’on surt la mercancia i per això es vol cultivar l’herba per seguretat.
  b) No. Perquè hi ha gent que el seu “treball” consisteix solament en el tràfic de drogues i sinó s’arruinarien.
  c) Crec que és millor que els deixin vomitar abans que els hi donin aquesta mena de droga,els efectes secundaris afecten mès que un vomit i ademès si t’hi enganxes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s