Sobre autobusos… (EPC)

Llegeix a contiunuació la següent notícia sobre la publicitat atea en els autobusos [link o link2]. Com a resposta, Josep Miró i Ardèvol mitjançant e-cristians ha llançat una campanya publicitària en sentit contrari, a favor de la existència de Déu. Al diari Segre va sortir publicada el següent article de Carlos Goñi: “el bus ateo”; que t’animo a llegir.

Com a activitat resumeix la notícia i digues la teva opinió al respecte tenint en compte l’article esmentat. Per la primera meitat de la classe hauria d’estar posat el dimecres, doncs després haureu de fe una crítica constructiva entre les vostres opinions (del blog).

Anuncis

34 responses to “Sobre autobusos… (EPC)

 1. Jo crec que aixo de na dient pel carrer de totes les ciutats del món que dios existe o que si dios
  no existe es una tonteria cadascu personalment te de poder elegir en lo que vol creure i no li te
  que dir ningu, si ell vol creure que Deu existeix que ho cregui i si no pos no.

 2. sobre aquest asumpte en concret jo opino que per molta publicitat que i pugui haver en els autobusos o el taxis o en quelsevol lloc , els que creuen en una cosa no tindrien que dixar de creure en ella , per que una publicitat o exigeixi o u fiqui com un pensament .

  Aquesta noticia a surtit am moltes canals de televisio , peró jo penso, perque la gent te que fe cas amb aquest “anunci” si quan veiem un altre anunci de rentavaixelles o algun altre producte no li fem cas i canviem de canal.

  A la gent que creu en Deu per mols anuncis que i puguin aver no canviara en canvi la gent que pensa que deu no existeix a lo millo al cap del temps podra pensa el perque fiquen el anunci si estan del cert que Deu no existeix.

 3. Dos línies d’autobús de Barcelona –concretament, les línies 14 i 41 de Transports Metropolitans de Barcelona- arranquen una campanya a favor de l’ateísme promoguda i financiada per la Unió d’Ateus i Lliurepensadors i Ateus de Catalunya.
  La campanya del “bus ateu” ha aconseguit recaudar 9.354 euros en donatius. I aquesta ha costat 2.500 euros -2.200 d’alquiler de l’espai publicitari i 300 de la impressió de les valles publicitaries.
  La intenció dels organitzadors és extendre la campanya –amb el lema: “Probablement Dèu no exixteix. Deixa de preocuper-te i disfruta de la vida”- en ciutats com València, Bilbao, Sevilla i Madrid –la qual té llum verda per començar la campanya del “bus ateu” en breu.
  La campanya començà a Londres quan una periodista britànica va esriure un article a “The Guardian” per promoure-la a la capital el 4 de gener d’aquest mateix any. Es va extendre a Birmingham, Manchester i Edimburg, desprès de recaudar 150.000 euros. També es realitzà a Washington i a Australia.
  A Catalunya, la entitat E-Cristians, liderada per Josep Miró Ardèvol, va anunciar una campanya a favor de l’existència de Dèu en els autobusos de Barcelona per contrarrestar la que ha començat Ateus de Catalunya.

  OPINIÓ:
  De principi, promoure de la manera que promouen l’ateïsme l’Unió d’Ateus i Lliurepensadors i Ateus de Catalunya, em sembla un tant radical; és una cosa pública (en concret, propaganda) que a la seva manera farà canviar d’idea o farà entrar dubtes sobre la seva fe en la seva religió. Com es veu, mostren una manera de viure la vida sense Dèu. Això implica el passar de tot, diuen que ens oblidem de Dèu i que visquem la vida. Què vol dir amb: “…disfruta de la vida?”. Sense llegir lo que va davant d’aquesta frase, una majoria dirien viure prop de Dèu; altres, llegint o no lo que va davant de la frase, ja es decanten per la “mala vida” (que ells no la dirien així, potser li dirien “vida fàcil”): és una vida còmoda, sense preocupar-se per plantejar-se si lo que està fet està bé o mal.
  Davant aquesta “vida”, no sé si així pensarà l’alcalde o els que s’encarreguen de l’ordre públic, però si tothom ens oblidem de Dèu, si deixem de costat tota preocupació, no hi haurà cap mena d’orde, seria impossible demanar que una cosa no es faci, ja que “hem de disfrutar de la vida”. També seria díficil que algú t’ho digués; el “disfrutar de la vida” no li diuen a tres o cuatre, ens ho diuen a tots, no hi hauria ningú que et digués res, ni ningú li faria cas a la seva pròpia conciència perquè “fariem lo que ens donés la gana”.

 4. Jo penso que aquesta notícia que han volgut ficar els ateus als autobusos és bastant inútil perquè no és un cartell publicitari el que t’ha de fer decidir sobre això, sinò el teu propi cap o la teva mentalitat, amb això vull dir que estic totalment en contra daquesta publicació i en contra del que diu.

  Penso que amb aquests temes no és pot jugar ficant publicitat a un autobus.

 5. La meva opinió es que aquest tipus de publicitat es antimoral, cada persona te una creença sobre Deu, molta població creu en Deu i tanvé molta creu que no existeis.
  Si s’imposa una publicitat en contra de Deu, es té a molta població descontenta, si es fiqués que Deu existeis tanvé hi hauria molta gen que no estaria d’acord.
  Per aixó crec que mereix més la pena deixar les coses tal i com son i no crear conflictes entre els ciutadans de les capitals, cada persona té la seva forma de creure o de no creure en deu. si yo per exemple que crec en Deu em fico a fer publicitat dien que deu existeis, jo creuria que ho estic fent bé, però molta gen estaria en contra meva i es crearien els mateixos conflictes que ara. per aixó crec que cada persona té la seva opinió i punt.

 6. A Barcelona dos linies de autobusos durant dos setmanes portaran publicitat. El que i fica es aixo: “Provablement Déu no existeix, deixa’t de precuparte i gaudeix la vida. A Madrid tambe ho portara algun autobus i tambe hi ha programat algun autobus de Valencia i Bilbao. Ficar publicitat a aquesta organització d’ateus els costa 2.500 €, tambe el grup de persones religioses a respost i tambe a ficat publicitat en diversos autobusos d’Espanya en que i fica “Déu existeix, viu la vida cristiana amb Déu”. Aquesta guerra de busos ateus contra busos creients va començar a Edimburg, Birmingham i Manchester.

  Crec que el grup d’ateus esta perdent el temps perque qui hi creu amb Déu doncs i creu i qui no doncs no, perque ara fiquin aquet lema de que provablement Déu no existeix……. aixó no vol dir que la gent digui avui no crec amb Déu perque hi ha publicitat als busos en que diu Déu no existeix.

  Crec que tambe es bo que fiquin Publicitat contra la existencia de Déu o a favor perque així es parlara mes de Déu.

  El programa que avui a fet 1000 dies desde la seva inaguracio que es “Els matins ” a TV3 de Josep Cuní el altre dia s’estava parlant aquet tema amb un mosen al plato de televisió, i el mosen deia que era millor que fiquesin publicitat, així es parlaria mes de Deu i gent que no sabia qui era ja sabria qui es.

  I fins aqui, la meva opinio.

 7. l’ unic que aquestes persones volen es atreure l’atenció dels ciutadans i com que van veure que a Anglaterra els va servir per recaudar un munt de diners doncs han vingut aqui amb la mateixa idea de recaudar molts diners i forrar-se a base de conduir un vehícle amb un propaganda que potser ni ells és creuen l’unic que es veu que els i dona diners…cadascú que cregui el que vulgi que per aixo Déu ens a donat llibertat per escollir i si volen fer publicitat els ateus perque volen que tots siguin ateus pues molt bé però les persones que creuen amb Déu no canviaràn pas per veure que un cartell que digui que no existeix. Crec que tot ho fan pels diners que han vist que els aporta.

 8. Penso que és una cosa més important del que sembla perquè crec que amb aquestes coses no si pot jugar. És bastant greu que aquestes persones juguin amb la moral dels demès. Si un noi ja té fets uns ideals, no pot anar la gent atea i canviar-los-hi perquè sí. Jo penso, què els hi hem fet els cristians a aquestes persones per a que es dediquin a promoure que Déu no existeix? Nosaltres els hem deixat en pau als ateus. Per què ells no ens diexen a nosaltres en pau? Sincerament crec que també és una vergonya gastar-se tants diners per fer publicitat sobre una cosa que no els porta cap interès a ells. Què més els hi dóna que una persona sigui cristiana o no? Hauríem de plantejar-nos seriosament el fer que retirin aquest anunci dels autobusos de Barcelona.
  També vec com una cosa dolenta el que els cristians contestin a aquesta ofensa fen el mateix i fican un anunci sobre que Déu existeix. Opino això per què si de veritat volem que s’acabin aquestes tonteries ho hem de tallar per les dues bandes. L’únic per lo que hem de lluitar és per a que retirin aquest anunci.
  Finalment vull dir que nosaltres no som ningú per dir lo que tenen que fer els demès així que trobo malament que les dos parts enfrontades possin anuncis publicitaris als autobusos. Suposo que molta gent estarà d’acord amb el que he dit. I que acabeu tots de passar un molt bon dia.

 9. Jo crec que sí que cadascí pot creure amb una religió o no. Però el que pasa es que no han de ficar cartells pels carrers dient que es millor una o altra. Els ateus ho han fet malament de ficar aquests cartell, ja que els cristians s’han sentit molt ofesos, però es que ara els cristians també en penjaràn i molts ateus també se sentiran ofesos i crec que els cristians no ens hauriem de posar a la mateixa altura que els ateus. Ara que hi ha crisi els cristians no ens podem gastar així com així 2500 euros. Bueno aquesta es la meva opinió i adéu

 10. resum

  Les línies d’autobús 14 i 41 de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) lluïxen des d’avui la campanya publicitària del ‘bus ateu’, finançada per la Unión d’Ateus i Librepensadores i Ateus de Catalunya, encara que TMB es reservarà el dret d’intercanviar autobusos entre línies si és necessari. Aquestes dues línies, que circulen entre Vila Olímpica-Bonanova i la plaça Francesc Macià-Diagonal Mar, difondran el lema ‘Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida’ durant quatre setmanes. La campanya costarà 2.500 euros -2.200 del lloguer de l’espai publicitari i 300 de la impressió de les tanques publicitàries-, va explicar el president d’Ateus de Catalunya, Joan Carles Marset, a la fi de la setmana passada en una roda de premsa. Fins a ara, la campanya ha aconseguit recaptar 9.354 euros en donatius privats, que oscil·len entre els tres i els 300 euros. Marset va desmentir que el ‘bus ateu’ hagi rebut subvencions públiques, encara que va confessar el suport del comitè d’empresa de TMB.

  opinió
  jo crec què els ateus amb la publicitat volen aconseguir diners ,més que anar pel món dient què Déu no existeix.
  Això de lo únic que servira serà per crear un conflicte entre els creients i els no creients. Ademes ara els cristians ja s’han posat mans a la obra per montar publicitat, de que si existeix.Cadascú té la seva opinió sobre si ceru o no i per ofendre als altres pagant 2500 euros no val la pena.
  Estic en contra de l’alberto .f perque no és una cosa molt important amb la qual uns quants autobusos canviin el món d’un dia per l’altre ,sino que una persona el mirara i es quedara sorprés, pero no deixara de creure.
  I tampoc comparteixo la opinió del Invernon per el mateix.
  No estic d’acord amb el Elies perque crec que lo que han de fer els cristians es queixar-se ,però no respondre amb la mateixa moneda.

 11. jo defenso la opinió del Genis de benavent, la gent no canvia d’opinió per un lema que es fiqui en els autobusos per fer publicitat en contra de Deu, hi ha molta gen que creu en deu, tanvé hi ha molta gen que no hi creu, però la gen que no hi creu o la que hi creu no conseguiran canviar d’opinió per un anunci publicitari en els autocars.
  El Marc Cacho comenta que la gent no faria cas al anunci publicitari.
  Jo crec que la gent si que faría cas, no canviaria d’opinió però igual faria cas.
  Es produirien molts conflictes en les capitals entre ateus i creients per culpa d’un anunci publicitari, aixó es el que jo crec.

 12. jo crec que lo que fan a Barcelona és algo raro. Simplement, una persona és lliure de creure en Déu o no, no poden posar cartells ni fer propaganda en que digui que Déu no existeix. Si una persona hi creu o no és algo molt personal en el que ningú s’hauria d’imposar, ni criticar, ni comentar, ni opinar ni dir res al respecte d’ aquell creient.

  Aquesta propaganda és absurda, ja que tothom pensa malament, excepte algun ateu, tothom estan en contra, a part, a Barcelona hi ha moltíssims més catòlics que ateus.

  Els ateus no haurien de dir res i mossegar-se la llengua i callar.

  El que ha pensat posar aquesta propaganda inutil (sense utilitat) és ateu. Una persona creient no se li ocurriria posar aquest tipus de propaganda.

  A part, un munt de gent estan firmant uns papers que els creients es van passant entre coneguts, familiars, amics, veins, etc…uns papers que declara que no estan a favor de la publicitat en contra de Déu, han recollit moltes firmes, però encara en falten. D’aquesta manera els cristians junts podran convèncer que treguin aquesta publicitat.

 13. Dos busos de Barcelona porten una publicitat ateïsta:”Dèu no existeix ,disfruta de la vida”.Aquests busos han invertit 2500 euros en tot això,2300 en l’alquiler del bus i 300 en la publicitat,aquesta campanya ha set financiada per la Unió d’Ateus i Lliure pensadors de Catalunya.

  Jo crec que la idea aquesta no pot influir res amb el que a un li han ensenyat desde petit si tu creus en Dèu tota la vida no hi deixaràs de creure per una simple vajenada com aquesta,i si ets ateu tampoc et convertirà en cristià un anunci publicitari,a nose que siguis una mica especial.
  L’anunci li sap greu a molta gent cristiana de Catalunya, moltes persones han escrit en aquests darres dies als diaris més d’una critica constructiva sobre la notícia perquè s’han sentit ofesos o com a mínim els ha provocat una reflexió i com tal ho haurien de fer tots els cristians.

 14. el lema dels ateus diu “disfruta de la vida que dios no existe”,però en realitat el què creu en Déu disfruta més perquè sap què oferint-li tot el què fas ,anira a una altra vida millor al seu costat.

 15. estic en contra de Marc invernon pel simple fet de que si uns autobusos volen portar publicitat atea ho poden fer,perque com es diu,pagan ho arregles tot,és cert,però aixo no es mentalitat això es voluntat si tu vols creus si no doncs no pero el que mes m’ha cridat l’atenció,deu t’ha ajudat a escollir,i els teus pares tambè

 16. bones jo volía parlar sobre en comentari d’en Sergi, perquè penso que ell té raó amb que els cristians no haurien de ficar-se a l’altura dels ateus, però de part contraria tambè penso que els cristians d’alguna manera s’han de defensar, però per la meva opinió no s’haurien de defensar ficant un cartell publicitari a un altre autibús, sinò convocant una assamblea dient que els ateus no saben com fer entendre a la gent de que Déu no existeix

 17. Jo estic en contra de la opinió del Marc Invernon perque ell diu que amb un lema com el que han ficat no es pot jugar i crec que per ficar aixo no a de passar res. Aquet lema que han ficat no es res de l’altre mon, son ateus i han ficat aixo, ells ho veuen normal. Tambe estic a favor de l’opinió que diu el Alejandro que diu que això ho estan fen per crridar l’atencio, jo crec que ells pensen que fican això la gent creura igual amb Déu, pero ho fiquen com ja he dit per atreure l’atencio dels ciutadans, per sortir als diaris, televisió, etc….

 18. jo estic en contra d’una opinió d’en Nacho perquè ell diu que tot això no pot influir en lo que t’han ensenyat desde petit i no penso que això t¡ho hagin ensenyat desde petit,si tu creus amb Déu és perquè tu vols i no perquè t’ho hagin ensenyat desde petit.

  Tambè diu que hi ha molta gent que ha escrit als diaris de Catalunya i el que li vindria voler a dir amb això és que penso que un 50% de la gent penso com alguns de nosaltres: és igual si ho han ficat jo hi segueixo o no creient. Amb això vull dir que molta gent que haescrit aquests correus electrònics son gent que nomès ho volen ficar per poder que surten a internet, perquè n’hi ha cada un que diu moltes (com diu el Nacho) vajanades.

 19. Penso que és interessant fixar-se en el lema que promouen, doncs Déu és un tema força important com per tractar-lo com un argument “probable”. Aquesta impressió la reforça amb la idea frívola de la vida com a passar-s’ho bé, viure sense preocupacions… sembla promoure una conducta poc responsable. Per altra banda, pot ser interessant llegir el següent article: “Si Dios no existe…”

 20. crec que el socibooks te raó ja que Déu no ès quelcom de importancia,sino què es la figura més important del mon perque ens ha creat a noslatres i a la terra, i els ateus estan minvan la existencia de un esser que ha viscut tota la vida.

 21. Estic d’acrod amb el que diu el kiko sobre el lema ” disfruta la vida..”Si una persona li ofereix a Déu totes les seves obres i l’obeeix arribara desprès a una vida millor.

 22. No estic d’ acord amb el comentari del Sergi. Cada persona és lliure de posar qualsevol propaganda a una cosa que és seva i han de ser les persones les que ho han de mirar o passar d’aixo. No crec que tingues que ofendre a ningú aquest cartell ja que a mi no m’ha ofés pas.

 23. Estic en contra del Xema perquè si que és pot fer publicitat com he dit abans però no per fer-la has de ser un inútil. Si ells són ateistes i volen posar publicitats a les seves coses que ho fassin estan en el seu dret si no alteren l’ordre públic.

 24. Estic d’acord amb el que diu el Marc I. perquè ningú pot dir als demés el que han de fer. Els ateus no tenen dret de ficar un cartell publicitari i dir-nos si hem de creure o no. Penso que cadascú ha de fer lo que cregui més convenient per a ell peruè ningú ha de dir als demés si han de creure amb Déu o no. La vida és molt més que això. A més, que més els hi dóna a ells si algunes persones creuen en Déu?
  També estic d’acord, en part, amb el que diuen el socibooks, el kiko i l’alejandro. Jo penso com ells i crec que Déu existeix i que ha fet moltes coses per nosaltres. Crec que nosaltres, a canvi, hem de complir lo que Ell ens va dir quan va venir a la Terra. Però en el fons trobo malament que jo li digui a una persona el que ha de fer. Si una persona em vingués a preguntar sobre aquest tema el respondria i el guiaria per a ajudar-lo, però sense dir-li directament lo que té que fer. Com tampoc puc ficar-me en mig del carrer i començar a dir que Déu existeix i que hem de creure amb Ell.
  Crec que cadascú és lliure per triar el camí que vol seguir, que els altres no podem obligar als demès a fer lo que nosaltres volem.

 25. N’estic d’acord amb el comentari de l’Alejandro, ja que tothom és lliure de pensar en lo que (ell) vulgui, per algo està la llibertat d’expressió. Però lo fort és el fet de implantar (directe o indirectament, segons com es pensi) un mateix o un sol estil de vida, el “viure la vida”, que “viure sense preocupar-te de res” seria equivalent al lema que ronda per Barcelona.

 26. M’he estat llegit tots els comentaris que heu fet sobre els autobusos a Barcelona. fa un dies, un amic meu va publicar una carta en un diari amb la següent reflexió. Aquestes campanyes tan a favor com en contra de Déu als autobusos han costat bastant diners. No seri amillor destinar aquestes quantitats a entitats com caritas Diocesana, que inverteix en els pobres i els ajuda a sortir de les seves trsites situacions? No resulta una frivolitat dedicar gtran quantitat d’euros a empaperar els autobusos, sabent que ningú no canviarà la seva opinió per un autobús.

  Per altra banda, em sembla que s’ha obert un debat interessant sobre el paper que juga Déu en las vida quotidiana de les persones. Semba que alguns estan molestos per trobar-se a Déu en un autobus. Però Déu també està present en els centenars d’esglèsies de ciutats i pobles… i constantment tenim notícia de l’existència de Déu.

  Espero que continueu amb aquestes reflexions

  Salutacions

 27. estic d’acord amb el comentari del Xavi ,es veritat que les persones son lliures,i per això trien el que volen fer creure o no creure.

 28. Estic d’acord amb l’Alejandro ja que ell diu que com que el grup d’ateus ja va recaudar un munt de diners a Londres, llavors ara en volen recaudar aquí.
  Estic en contra del Jaume ja que ell diu que tindrà a molta població descontenta si fiquen aquests cartell, però, unes paraules anteriors ell diu que més o menys la població d’ateus i de cristians està equilibrada.

 29. jo respekte a tots los kmentaris k ian opinaria k tots tenen rao uns diuen k si deu existeix i defensen la rao xo io dik k totom es lliure d fe lo k vulgi i de creure en lo k es vol si un vol se cristia i creurei k u faigo i el k no pos k no

  xk una digon una cosa i els altres una altra no te tenen k fe canvia la opinio a tu

 30. Creo que al publicar una campaña publicitaria ateista no están haciendo daño a nadie, vemos miles de simbolos cristianos al día, incluso están haciendo anuncios la misma iglesia, los hacen en la televisión publica y en la de pago, como en el canal +. E-cristians no tienen, mejor dicho, no deben quejarse, este es mi punto de vista, como ser humano tengo mi opinión, al igual que los demás.
  Sinceramente creo que es una tonteria en que E-cristians se molesten tanto. La campaña ateista ha pagado por la publicidad, lo mismo que coca-cola en un cartel publicitario (era un ejemplo).
  Parece que se han “picado” E-cristians y los ateos, por decirlo así, primero la organización atea promueve una campaña en las lineas 14 y 41. La organización E-cristians hace lo mismo, pero justamente lo contrario, lanza una campaña alegando que dios existe.

 31. No estic d’acrod amb en Fàbio, està comparant dos coses molt diferents.
  Si es parla de la Tv es parla de la tv; si es parla de la coca-cola es parla de la coca-cola; però mai pots comparar a Déu amb qualsevol altra cosa.

  Estic d’acord amb el Alex i el Xavi per què com és lògic tota persona és lliure per opinar i pensar el que vulgui, ningú ha de dir res.

  TOTHOM ÉS LLIURE.

 32. El comentare d’en Xema es cert en part, jo no he comparat a Deu amb Coca-cole, he dit només que ells han pagat la publicitat per un anunci, he posat l’exmple de coca-cola per que ells han pagat per aquella publicitat.

 33. Tot i ser correcte lo que diu el Xema, m’agradaria ampliar-ho: el fet no és que el Fabio faci mal en comparar la Coca-Cola amb la publicitat atea que va per Barcelona, sinò que compara la fe de les persones, que no és algo que es pot comprar, amb la Coca-Cola, que tothom serà lliure de comprar la cola que vulgui, sigui per la marca o perque sigui més barata. Però s’ha de dir que té part de raó, perquè un pot comprar una llauna de cola epr 20 centims, perquè és més barat; doncs, també hi ha gent que “s’ha passat” a l’ateisme perquè és més “barat”=molt més fàcil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s