Mapes digitals

Faig un extracte de la revista Guix (n. 390) del mes de desembre de 2012, per ensenyar-vos a crear una mapa digital. Està a la pàgina 72.

1. Crear el mapa (google.maps) inclosos el títol i la descripció i configurar-ne les característiques de privacitat.

2. Convidar l’alumnat (o els altres membres del grup) a col·laborar-hi mitjançant el correu electrònic. Prèviament, els alumnes hauran redactat la informació que hi inclouran.

3. Edició de les fronteres dels països participants mitjançant les funcions «Editar» i «Dibuixar una forma», que permet completar el dibuix fent un doble clic a l’últim punt o al punt inicial.

4. Inclusió de marques de posició incorporant la informació recollida a la investigació prèvia (inserir-hi imatges, vídeos i enllaços). Aquestes marques també poden ser realitzacions pròpies o personalitzades mercès al Mapicons[1], un ampli repertori d’icones emmagatzemades en diferents categories, fins 1 tot sen pot editar el color.

5. És important tenir en compte que un nombre elevat de referències al mapa generarà diverses pàgines i no permetrà visualitzar-les totes de manera sincrònica. Per això, es proposa realitzar mapes temàtics molt específics i concrets.

6. Desar-ho i clicar a «Llest».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s